fbpx

Intrebari frecvente

Mai jos regasesti informatii si raspunsuri ce vin sa completeze detaliile prezentate pe site-ul Revolucion del Cuerpo.

De ce Revolucion del Cuerpo si nu alta scoala de dans?

Pentru ca Revolucion del Cuerpo s-a nascut din dorinta de a progresa si a dezvolta dansul. Instructorii Revolucion del Cuerpo au fost apreciati atat pe plan national cat si pe plan international, au studiat, s-au dezvoltat si si-au propus sa creasca nivelul dansului dincolo de limite. Pe langa cursurile obisnuite pe care le poti intalni la alte scoli de dans, Revolucion del Cuerpo propune si module specializate gandite sa ofere dansatorilor notiunile de baza, elementele caracteristice precum si partea de tehnicalitate a componentelor ce tin de Latin Rhythms si Musicality, Body Movement, Pachanga, Rumba Cubana, Afro-Cuban pe baza unui Syllabus riguros structurat. In cadrul lor vei invata cum sa antrenezi expresivitatea, creativitatea, viteza corpului si alte elemente ce tin de dans.

Ce inseamna cursuri de Avansati?

Cursurile de Avansati sunt de fapt cursuri regulate ce vizeaza persoane deja familiarizate cu dansurile afro-latino-caraibice (care au facut cursuri la alta scoala de dans) sau care au deja experienta in dans. La Revolucion del Cuerpo, cursurile pentru Avansati (dansatori) sunt structurate in cadrul ierarhiei si metodologiei predarii cursurilor iar ele sunt dedicate persoanelor care vor sa se dezvolte ca dansatori.

Ce se preda la cursurile de Avansati?

In cadrul cursurilor de Avansati se vor aborda pattern-uri de Partnerwork si Footwork (Salsa on2 / NY Style si Cha-cha-cha) ce vor incorpora si elemente de Body Movement, Pachanga, Rumba Cubana, Afro-Cuban si Musicality. Desigur nu vom ignora si celelalte stiluri de dans, pentru ca toate fac parte din spectrul afro-latino-caraibic.

La ce nivel ma incadrez daca am mai facut cursuri de dans?

Fiecare scoala de dans are un syllabus propriu si o metoda de predare unica iar pentru acest motiv pot aparea discrepante intre nivelul cunostintelor asimilate pana in prezent si nivelul predat de noi. La Revolucion del Cuerpo incercam sa alcatuim grupe de nivel apropiat pentru o mai buna organizare a cursurilor si pentru o eficienta mai mare. De aceea, cei care au experienta in dans vor fi ‘examinati in dans’ (social dance) la momentul inscrierii pentru a vedea nivelul care li se potriveste cel mai bine.

Unde sunt cursurile de Men's / Ladies' Styling?

Styling-ul atat pentru barbati cat si pentru femei va fi incorporat in pattern-urile de Partnerwork si Footwork din cadrul cursurilor regulate (atat pentru incepatori cat si pentru intermediari). Credem ca este cel mai eficient mod de a invata Styling.

Ce presupun modulele Revolucion del Cuerpo si cum sunt organizate?

Modulele sunt cursuri ce au loc in ziua de Vineri a saptamanii si vin ca alternativa fata de cursurile regulate. Modulele vizeaza atat dansatorii cu experienta minima cat si dansatorii cu experienta mai mare si tintesc spre desavarsirea cunostintelor si a tehnicalitatii dar si spre dezvoltarea nivelului in dans. Modulele sunt structurate ierarhic pe 3 niveluri: basic (4 cursuri), intermediate (8 cursuri), advanced (8 cursuri).
In fiecare zi de Vineri a saptamanii, vor fi programate cate 1 modul (exemplu: Modul Pachanga [Basic], Modul Body Movement [Basic]), iar la sfarsitul celor 4 cursuri, va urma alt modul de nivel basic.Folosim aceasta abordare pentru a da timp dansatorilor sa asimileze informatiile obtinute in cadrul modulelor respective si sa exerseze miscarile predate.

Am mai facut Body Movement si Pachanga pana acum. Pot sa ma inscriu direct la modulul de nivel Intermediate?

Modulele Revolucion del Cuerpo sunt structurate pe nivel Basic, Intermediate si Advanced. Aceasta ierarhie nu se refera la nivelul in dans al dansatorilor ci la nivelul ce va fi predat in cadrul modulelor. Pentru ca metodele de predare difera de la o scoala la alta, recomandam celor ce vor sa se inscrie in cadrul unui modul sa inceapa cu nivelul Basic al modulului preferat.