fbpx

Blog: Din dragoste pentru scoala mea

Din dragoste pentru scoala mea de dans

    Curand implinesc 2 ani de Salsa… si simt ca merita sa scriu despre cate ceva din ce am trait si continuu sa experimentez intr-un cadru extrem de special pentru mine numit Scoala de Dans “Revolución del Cuerpo”. Imi doresc sa o preamaresc si sa spun tuturor despre ce inseamna aceasta scoala pentru mine!
    Cu siguranta toti cei care fac dans au realizat ca viata lor s-a schimbat complet de cand au pasit in aceasta vraja numita Dans. Pe buna dreptate, se stie ca se creeaza o dependenta, poate singura dependenta pozitiva. Ajungi sa traiesti pentru acea zi in care stii ca ai curs, numeri orele pana la acel moment. Cred ca, a scrie despre ce face dansul din noi si cu noi este un subiect inepuizabil… .

    Eu, insa, imi doresc sa povestesc putin doar despre rolul unor oameni minunati care fac posibila aceasta magie a dansului.

    In scoala mea de suflet ei sunt 4…, cei 4 Magi… pentru mine si pentru colegii mei sunt cei mai buni profesori din lume…, e normal sa ii vedem asa, pentru ca asa isi vede orice cursant profesorul, cred. Insa consider ca nu este niciodata suficient sa ii laudam si sa le multumim pentru ca ne daruiesc o parte din viata lor, din sufletul lor, pentru ca acolo, in ei, zace dansul, licoarea magica a transformarii, in fiecare curs predat de ei. Departe de mine gandul de a critica alti profesori de dans. Cred ca aceasta meserie este binecuvantata de Dumnezeu, este o arta pura sa transformi, sa slefuiesti corpuri si suflete si, personal, o gasesc cea mai frumoasa meserie din lume.
    As vrea, insa, sa insist putin asupra unui aspect, a ceea ce numesc eu tehnica predarii dansului asa cum este vazuta ea de catre un incepator. Poate si pentru ca provin dintr-o familia de profesori sau poate si pentru ca am avut parte de foarte multi profesori la viata mea pe care i-am analizat cu extrema atentie, cred ca pot sa am o parere despre ce inseamna cu adevarat a fi un profesor bun, care chiar detine aceasta metodica a predarii.

    In acesti doi ani am vazut suficient de multi dansatori absolut minunati, insa, atunci cand trec sa predea aceasta magie pe care ei o stapanesc atat de bine acolo, pe scena…, lucrurile se schimba radical… . Am incercat sa imi explic de ce se intampla acest lucru. Cu siguranta nu pentru ca ei nu si-ar dori sa impartaseasca cea mai frumoasa meserie din lume, ci pentru simplul fapt ca… majoritatea sunt capabili doar sa danseze, si sunt foarte putini cei care chiar pot sa redea, intr-o forma pedagogica, arta miscarii corpului, astfel incat, dupa o foarte scurta perioada de cursuri, sa fii in stare nu doar sa te tii pe picioare, ci, efectiv sa conduci si sa urmezi si sa te descurci in oricare alt dans… . Sunt foarte putini cei care stiu sa despice un pas de baza in cateva cuvinte perfect alese, sa fie capabili sa se coboare la un nivel de explicatii pentru cineva care nu a dansat mai mult de o hora la viata lui, sa inteleaga ca, acolo, in acele vorbe, incepe, de fapt, o vraja… iar la sfarsitul unui curs, iti dai seama ca esti un fel de Alice in Tara Minunilor, ca te-ai teleportat intr-o alta dimensiune, unde ai uitat complet de grija facturilor, de problemele de la job, de stresul emotional fabricat de sefi sau de partener, de vremea urata de afara, de datoriile pe care le ai, de absolut tot…NU exista decat o stare de hipnoza, in care creierul e inundat de oxitocina, adica de fericire pura, demonstrata stiintific, chiar.

Da, aceasta magie chiar exista, si este vorba despre magia pe care profesorii mei din scoala mea de suflet stiu sa o creeze.

    Consider ca scoala de dans la care merg eu este printre cele mai bune lucruri care se intampla acum in Bucuresti si ea trebuie sa existe pentru mult timp de acum incolo, pentru ca merita cu adevarat si sunt extrem de obiectiva cand spun asta. Nivelul de predare al acestor 4 “magi” nu se compara cu nimic din ce am vazut eu pana acum (am avut ocazia sa merg la numeroase workshop-uri, scoli dans, etc., analizand de fiecare data cu atentie stilurile de predare). Chiar as vrea sa vad candva ceva mai bun, chiar as fi curioasa si as recunoaste asta! Cred ca metodica predarii trebuie sa existe in interiorul fiecaruia, cred ca pur si simplu o ai sau nu in tine… sau… cine stie… poate ca ar trebui sa existe cursuri inclusiv de metodica predarii dansului! Cred, sincer, ca toti cei care vor sa predea la un moment dat vreun dans in viata lor, trebuie sa treaca putin prin mainile profilor mei!

    Pentru ce alte motive imi iubesc scoala mea de dans?

    Pentru ca atmosfera de aici este una de permanenta bucurie, veselie si se stie ca veselia are cea mai mare putere vibrationala pentru simplul motiv ca vine din iubire… iar la noi in scoala pluteste dragostea pentru oameni, colegi, dans, muzica, pentru idea de bine si de frumos, in general.
    Am putea chiar sa participam la un concurs: cea mai tare scoala de dans, cei mai tari profi si colegi, caci aici sunt cei mai draguti, incredibil de uniti si dragalasi… . Chiar suntem speciali si consider ca trebuie sa aratam tuturor aceasta unire a Revolutionarilor (noi avem stegulete personalizate cu care ne sustinem  profesorii cand acestia au show-uri, avem calendare cu pozele noastre, avem  aniversari atat de speciale, incat nimeni nu ar crede ca este vorba despre o scoala, ci despre o familie…, una frumoasa, inca… ).

Da, Revolución del Cuerpo este scoala, familia mea de suflet, care m-a schimbat si continua sa ma schimbe, este scoala de dans care ma face sa devin mai buna si care impartaseste arta magica a dansului intr-o forma unica.

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Sub Menu

Programul nostru

Luni – Joi 19:00 – 21:00
Vineri 20:00 – 22:00
Module 20:00 – 21:00

Unde ne gasesti

Facebook
Youtube
Twitter

Despre noi

Revolucion del Cuerpo este una dintre cele mai renumite scoli de dansuri Afro-Latino-Caraibice…
mai mult